http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.01gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.03gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.04gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.02gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.05gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.06gk-is-21.jpglink
«
»

skola2

    

Дана 1. септембра 1924. године почела је са радом четворогоришња школа у Стајићеву која је те године уписала 84 ученика.Сама зграда освећена је месец дана касније (5. октобра 1924.)уз присуство многобројних родитеља и гостију.Десет година касније Министарсво Просвете и банска управа Дунавске бановине у Новом Саду одобравају средства за изградњу нове школске зграде.Маја 1934. године, освећен је темељ нове зграде.Освећење темеља извршио је Архијерјски намесник Протојереј г. Саво Стајић уз присуство многих уважених гостију,ученика и родитеља.Уз добру огранизацију послова посао на изградњи школе завршен је до краја исте године и школа се састојала од две учионице,фискултурне сале,зборнице и пространог затвореног улаза.Дана 1. децембра 1934. године  на Дан уједињења Краљевине СХС извршено је освећење школске зграде.Освећење је лично извршио Епископ Банатски г. др Георгије Летић.Нова школа почела је са радом следеће године(1935.) као четвороразредна школа па је за потребе наименован још један учитељ Благота Коленчић .Увођењем Закона о обавезном осмогодишњем образовању деца из нашег села више разреде похађају у Ечки.

skola3

 

       Одлуком школског и месног одбора сва новчана средства прикупљена у сеоску и школску касу,као и помоћ шире друштвене заједнице,у првом реду Општине Зрењанин усмеравају се у доградњу и проширење школског простора почев од 1960. године. Већ школске 1962/63 године завршена је изградња још две учионице а убрзо и кабинета за опште техничко образовање.Те исте године са радом у нашој школи почиње и пети и шести разред да би се сваке године постепено повећавао до прерастања у осмогодишњу школу.Исте године адаптиране су просторије у старој школи где се организује настава за предшколце.Почетком 1980. године  почиње изградња нове зграде предшколске установе ,котларнице и централног грејања за целу школу а које се 1982. године стављају  у функцију.Стара школа се руши а на њеном месту гради се нова зграда поште а нешто касније и нова амбуланта.

skola1    

Почетком 1990. године наставља се доградња школе у чијем склопу се граде четири просторије за кабинетску наставу и  терени за мале спортове. Школске 1992/93. ова инвестиција се ставља у функцију.У периоду 2000/01. дограђене су још три просторије за потребе секретара,директора и нова зборница.

     Нашој школи тренутно недостаје фискултурна сала,јер је постојећа грађена још 1934. године и не испуњава критеријуме за правилно извођење наставе физичког васпитања.Решавањем овог,за нашу школу,горућег питања заокружила би се изградња школе и задовољиле потребе ученика и наставника.

     Школа данас има организовану исхрану (кухињу), библиотеку са књижним фондом од 6547 књига. Рад организује директор установе са четири наставника,седам професора  ,два  магистра и  два васпитача.У школи раде и  школски педагог ,секретар,административни радник и рачуновођа  и шест помоћних  радника .Школа данас има 183 ученика распоређених у девет одељења .У оквиру школе налази се  и предшколска установа са 39 –оро деце  подељених у две васпитне групе, млађу за децу узраста од 4-5 година и припремну предшколску групу . У нашој школи наставу реализује и одељење Основне и средње  школе „ 9. Мај“  из Зрењанина , специјализована  за рад са децом са посебним потребама . Рад се одвија у две смене.У школи се изучавају Енглески језик као обавезни језик и руски језик као обавезни изборни језик .Ученици школе у прошлом периоду остварили су значајне успехе на окружним и републичким такмичењима што је јасан показатељ правилног рада и стручности кадра која наша школа поседује.Нарочито се истиче хор наше школе са којим  је наставница Љиљана Најданов освојила I место на републичком такмичењу у Вршцу 2009. године.

Своје способности и постигнућа ђаци наше школе показују  на разним литерарним и ликовним конкурсима, са којих неретко доносе и награде. Опробавају се они и у разним секцијама , па ту има и неких будућих глумаца, сликара..А посебан аспект нашег школског живота јесте рад на очувању животне средине . Чланови еколошке секције посебно вредно раде уређујући еко- кутак , сакупљајући ПЕТ амбалажу и својим примером показују како треба чувати своју околину.

Са поносом се може рећи да су многи наши бивши  ђаци данас академски грађани што сматрамо и нашим великим успехом.


 

olovcice

tabla-galerija

tabla-vesti

tabla-kalendar

Free business joomla templates