http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.01gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.03gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.04gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.02gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.05gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.06gk-is-21.jpglink
«
»

У оквиру програма Нафтне индустрије Србије „Заједници Заједно 2020“, наша школа је добила средства у износу од 1.228.416,00 динара. Ова средства су искоришћена за набавку рачунарске опреме и замену прозора. Наиме, у четири учионице школе извршена је замена старих и дотрајалих прозора те су саниране зидне површине након замене истих. Учионице су опремљене са по једним рачунаром и пројектором. Нови прозори су допринели да простор у коме бораве ученици има више светлости, изгледа модерније, а такође дали су свој допринос и у очувању енергије за загревање просторија. Нови рачунари и пројектори олакшали су извођење наставе.

Захваљујући пројекту Заједници Заједно 2020, ученицима је сада много лепше и пријатније у школи.

   

   

 

Позивамо Вас да погледате припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи.

Click to download in MP4 format (102.37MB)

Филм је направљен у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, а можете га и преузети на овом линку.

 
 

Након немилог догађаја (хакерског напада) успели смо да повратимо контролу над интернет сајтом школе.

Хвала свима који су нам помогли у овој ситуацији.

 
 

Распоред наставе на даљину

 

Обавештење о настави на даљину (кликни за опширније) 

https://www.rasporednastave.gov.rs/

 

 

Излет нижих разреда до Зрењанина је реализован 13.11.2019. Обилазак трга, позоришта, гледање представе "Црвенкапа" и посета градској библиотеци протекли су у најбољем расположењу, а деца су уживала у стицању нових знања и прелепом, сунцем обасјаном новембарском дану.

 


Манифестација Дечја недеља је одржана од 7. до 13. октобра 2019. године под слоганом "Да право свако - дете ужива лако". Слоган је посвећен тридесетогодишњици усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета. У нашој школи, током трајања Дечје недеље, организоване су бројне активности, нарочито за ученике нижих разреда.

ПРЕГЛЕД РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ У ДЕЧЈОЈ НЕДЕЉИ

7.10.2019. Приредба поводом пријема првака у Дечји савез;

 

8.10.2019. Дан за спорт - крос и игре спретности- за забавиште и ученике од I-IV разреда;

9.10.2019. Дан за ликовно стваралаштво - ученици од I-IV разреда су се у дворишту школе ликовно изражавали кредама у боји;

10.10.2019. Упознавање са дечјим правима и обавезама;

11.10.2019. Маскенбал- забавиште и ученици од I-IV разреда су у оригиналним маскама шетали по селу. Бирале су се најкреативније маске по разредима, а награђени уценици су добили дипломе.

Био је то диван завршетак Дечје недеље!

Прочитајте чланак о маскенбалу у вестима “I Love Zrenjanin“ (кликнути)


 

Први школски дани се памте током читавог живота. Упознавање са учитељицом, старијим другарима и школским животом најбоље тече кроз разноврсне активности, дружење и учење, у учионици и изван ње

Традиционално и ове године 2. 9. 2019., II разред  је са својом учитељицом Слађаном Јањић припремио приредбу добродошлице за ђаке прваке и њихове родитеље. Било је веома лепо и свечано.

Вредно су кренули наши прваци. Већ у септембру 2019. они узимају учешће на ликовном конкурсу који је организовао Форма Идеале под називом "Нацртај, обоји и освоји!"

Уче они и то да је најлепше у царству књига. Зато су са учитељицом пожурили да посете школску библиотеку. Наставница руског језика и библиотекарка Десанка Нинков упознала их је са најважнијим информацијама у вези са чланством и правилима понашања у библиотеци. Деца су заиста уживала у препорукама и причи библиотекарке, као и у царству књига!

На часовима ликовног, вредне руке наших првака, од природних материјала, стварају лепе радове на тему јесени.

 

 


Испраћај наших колега у пензију, наставника математике- Милорада Секулића и наставника физичког- Бранислава Лалића, био је диван повод за дружење уз музику и песму 11.5.2019. године.

Семинар у нашој школи, 18.5. и 19.5.2019. године, под називом „Васпитни проблеми ученика и како их превазићи", аутора Слободана Малушића, спец. соц. педагогије, је био веома интересантан и едукативан, како за госте из других школа, тако и за нас домаћине и организатора.

Једнодневни излети, III и IV разред ишли су 19.5.2019.у Београд (Зоолошки врт, Калемегдан и Авалу), док су виши разреди 01.6.1019. посетили Тршић, манастир Троношу и Бању Ковиљачу.

 

Награђени су ученици  IV разреда (Соња Симић, Тодор Јовановић, Лука Станић, Вељко Костић, Анђела Вујашевић и Милош Станаћев) са по књигом и дипломом на литерарном и ликовном конкурсу „Витезово пролеће"  часописа Витез у мају 2019. године.

Матурско вече ученика VIII разреда 13. 06. 2019. године почело је свечаном приредбом у школи за наставнике, родитеље и остале позване госте. Ове године до мале матуре стигла су 24 ученика наше школе предвођени одељењским старешином- Драганом Тепићем. Још једна генерација добрих и вредних ученика, излази из основне школе и остаће запамћена  до многим постигнућима.

Опроштајна приредба у IV разреду од учитељице Драгане Торђан 14.6.2019. године. Једна мала дружина наставља даље, а учитељицу оставља неким новим првацима...

 

Дивно дружење ученика IV разреда и њихове учитељице Драгане Торђан настављено је у Авив парку, пријатног поподнева, на Видовдан, уз одличну организацију и подршку од стране сјајних родитеља. Ученици су у биоскопу Цинестар одгледали анимирани филм.

 

                       

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице на основу конкурса на којем је ОШ „Свети Сава" из Стајићева учествовала доделио је средства за текуће одржавање.

Школи су додељена новчана средства у износу од 185.000,00 динара, која су искориштена за уређење тоалета за дечаке.

Овим начином Покрајински сектретаријат решио је дугогодишњи велики проблем наше мале школе. Замењене су старе и дотрајале плочице, санитарије и расвета. Ученици, запослени и родитељи су презадовољни учињеним радовима и бригом коју су Покрајински секретаријат за образовање и школа показали за квалитетан боравак деце у школи.

 

Страна 1 од 10

olovcice

tabla-galerija

tabla-vesti

tabla-kalendar

Free business joomla templates