http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.01gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.03gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.04gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.02gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.05gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.06gk-is-21.jpglink
«
»

Извештаји са путовања...

Ученици петог и шестог разреда Основне школе „ Свети Сава" из Стајићева су 29.04.2017. године реализовали једнодневну екскурзију одласком у Ваљево.

Поред посете чувеном ваљевском музеју и Турске куће, ученици су обишли Бранковину, место у којем је школу похађала Десанка Максимовић и манастир Лелић, задужбину Владике Николаја Велимировића и његовог оца.

Екскурзија је успешно реализована, ученици су били задовољни и добро расположени упркос лошим временским приликама.

                                                                                  Одељењске старешине

                                                                                  Десанка Нинков и Драган Тепић

Ученици седмог и осмог разреда су на екскрузију кренули 23. априла у јутарњим часовима, испраћени кишом, која их је допратила до Орашца. Стигавши до места у којем је подигнут Први српски устанак, обишли смо музеј посвећен овом важном историјском догађају, задовољни исцрпном и изузетно занимљивом причом кустоса музеја. У сећању нам је остала слика на којој је приказана последња сцена романа Ј.Веселиновића „Битка на Равњу",а чије дело се чита као лектира у седмом разреду. У тренутку када смо сишли у Марићићеву јаругу и сунце се промолило и отерало кишу. Потом смо се сместили у вилу „Александар",и до вечере имали слободно време,па смо уживали у прелепим пределима Шумадије. Морамо истаћи наше задовољство прелепим смештајем, собама, које су биле опремљене у потпуности (купатило,клим,ТВ), уз врло укусну храну. Увече је организован и забавни програм, у склопу којег су ученици учествовали у занимљивом квизу и веселој журки. Сутрадан смо обишли Аранђеловац, са прелепом Буковичком бањом,а свима ће остати у сећању прича кустоса из Рисовачке пећине и сталактитима, сталагмитима, првим пећинским људима, мамутима...Обишли смо и и сва знаменита места овог краја везана за Карађорђевиће, од града самог вожда Карађорђа у Тополи, па до обиласка Опленца и крипте у којој су сахрањени сви до сада преминули Карађорђевићи. Остала нам је у сећању величанственост беле мраморне грађевине на врху брда и прича из музеја у којем се чувају личне ствари и портрети чланова наше краљевске породице. После ручка у вили „Александар" шетамо Орашцем уживајући у дивном пролетњем дану и око 17.00 часова крећемо кући.

Сем остварених циљева у смислу васпитно-образовног рада које екскурзије имају, па до упознавања културних, историјских и осталих знаменитости наше домовине, изузетно смо задовољни комплетном организацијом, стручношћу водича, превозом, чиме бисмо истакли надасве добру сарадњу са ТА „Балканик" из Ваљева.

                                                                        ОДЕЉЕНСКЕ СТАРЕШИНЕ 7. И 8. РАЗРЕДА:

                                                                        МИРЈАНА БРАНКОВ И ТАТЈАНА МИЛУТИНОВ

 

olovcice

tabla-galerija

tabla-vesti

tabla-kalendar

Free business joomla templates