http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.01gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.03gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.04gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.02gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.05gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.06gk-is-21.jpglink
«
»

Тога дана све је мирисало на јабуке које су одувек биле симбол и синоним здравља. Поред јабука, школу су украшавале креативне декорације направљене од зрелих јесењих плодова, док су салате и сокови од воћа и поврћа као и други специјалитети мамили све присутне. За маске, са мотивима јесењих плодова, били су задужени ученици првог разреда са својом учитељицом Слађаном Јањић, а за интересантне експонате ученици другог разреда са учитељицом Оливером Јоксимовић. Салате су правили ученици трећег разреда са учитељицом Светланом Мрђен. Сокове су правили ученици четвртог разреда са учитељицом Зорицом Ивковић. Сваки разред је имао подршку у раду од стране родитеља.

 

Свечана приредба је почела у 10 часова наступом хора ОШ „Свети Сава" и поздравним говором директорице Зоране Медић у просторијама предшколске установе. Двориште је било украшено, од стране предшколске деце, предметима из прошлости ( шпедитер, ћилими, старо оруђе... ) као и ратарским културама, док су унутрашњост красиле корпе са јесењим плодовима и радови деце направљени од кукурузовине. Деца предшколске установе, васпитачице Биљане Арсовски, обучена у ношње извела су коло „Дуње ранке" уз асистенцију Иване Миковић и наставнице музичке културе Љиљане Најданов. Најмалађа деца из вртића, васпитача Кокот Душана, су својим песмицама улепшали приредбу. Рецитације и представе ученика нижих разреда на тему здраве хране обележиле су даљи ток приредбе. Преузимањем захвалнице и корпе пуне зелених јабука од стране директорице школе, ОШ „Петар Петровић Његош" из Зрењанина, на челу са директором Брњош Мирославом, је преузела улогу домаћина ове прелепе манифестације за наредну годину.

 

Након приредбе у просторијама школе организоване су радионице са вишим разредима на тему здраве хране од стране наставника Нинков Десанке, Умићевић Дејана и Бранков Мирјане. Спорт и здравље су уско повезани те је у духу тога наставник физичког васпитања Лалић Бранислав организовао фудбалске утакмице између дечака ОШ „Свети Сава" и ОШ „ Петар Петровић Његош " у којој су ученици домаћини победили са резултатом 5 : 0 . Девојчице ОШ „Свети Сава" и ОШ „ Петар Петровић Његош " су такође одиграле утакмицу у којој су девојчице домаћини победиле са резултатом 4 : 0.

Међутим , није само храна оно што људе чини здравим . Здраво је и бити окружен дивним и расположеним људима ,какви су били сви присутни тога дана. Поред поменутих манифестацију су помогли : МЗ „ Стајићево" , Клуб инвалида , Клуб родитеља , Клуб ловаца „ Петра" , Риболовачко друштво „ Тигањица " , „Дијамант Аграр" , Рибњак Ечка , пекара „ Банат у срцу " , ОШ „ 9. мај ".

Велики допринос у организовању манифестације дало је и помоћно особље наше школе. Сва дешавања у оквиру манифестације забележио је камером наставник техничког образовања Тепић Драган чији ћете видео материјал моћи ускоро погледати на следећим линковима. 

 

olovcice

tabla-galerija

tabla-vesti

tabla-kalendar

Free business joomla templates