http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.01gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.03gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.04gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.02gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.05gk-is-21.jpglink
http://osstajicevo.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-show-new.06gk-is-21.jpglink
«
»

 ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У НИЖИМ РАЗРЕДИМА

06.10.2014. одржана је пригодна приредба поводом пријема првака у Дечији Савез. У приредби су учествовала деца из забавишта и ученици од I до IV разреда.

07.10.2014. одржана је изложба фотографија „Моја породица и ја" .

08.10.2014. одржан је традиционални ,, Спортски дан". Учесници су се тога дана забављали у играма спретности и брзине. Деца из забавишта као и деца из I и II разреда имали су такмичење у следећим дисциплинама:

1. Скакање у џаку,

2. Вођење лопте око чуњева,

3. Надвлачење конопца ( учествовали су и родитељи).

док су деца III и IV разреда имали турнир ,, Између две ватре ".

09.10.2014. млађа група ,забавиште и ученици од I до IV разреда су ишли у зрењанинско позориште где су погледали представу ,, Побратим ветра ". Деца су била одушевљена представом.

10.10.2014.свака учитељица је у свом разреду одржала радионицу под називом ,,Упознавање са паром и дечијим правима".

Васпитачица Биљана Арсовски је одржала радионицу под називом ,,СВАКО ДЕТЕ СРЕЋНОГ ЛИЦА ЧУВА ЈЕДНА ПОРОДИЦА". У радионици су поред деце учествовали и родитељи. Атмосфера је била забавна и весела.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ВИШИМ РАЗРЕДИМА

Почетак Дечије недеље обележили смо дебатом на једну врло поучну тему ''Да ли је телевизија корисна?''. Надметали су се ученици VII и VIII разреда, са по три члана. Било је неизвесно до последњег момента, али су осмаци надгласали седмаке.

У петом разреду педагог и одељенски старешина су одржали радионицу „Како на миран начин решити сукоб?". Радионица је била добро осмишљена и ученици су имали прилику да индивидуално анализирају и решавају различите примере сукоба. Увидели су да их је и разговором могуће мирно решавати.

Други дан Дечије недеље, уторак, посветили смо спорту. Одбојка и мали фудбал су били наши изабрани спортови за тај диван и сунчан дан. Новина јесте да су ове године и девојчице играле мали фудбал и показале своје вештине. Победници су били срећни и задовољни. Било је много смеха , и наравно, лепих фотографија.

Трећи дан Дечије недеље провели смо размишљајући. Наставник техничког, Драган Тепић, осмислио је квиз у области Опште техничке писмености. Четири екипе са по четири члана из сваког разредa одговарале су на постављена питања. Имали смо и стручан жири који су чинили педагог и два наставника. Било је разних одговора, тачних и нетачних, смеха, и на крају слатких награда за учеснике.

Четвртак смо обележили ''Играма без граница''. То је била игра занимљивог карактера, знања опште културе и помало логике. Ученици су такође били подељени у екипе, и свака је знала по нешто. Било је свега и свачега, али смо на крају ипак добили победничку екипу. Свима нам је било лепо и занимљиво, а ученици су се подсетили неких основних ствари.

Радионица под називом „Помозите ми, другови ме одбацују!" одржана је у шестом разреду у организији педагога и одељенског старешине у циљу да ученици прихвате и науче да превазилазе разлике које постоје између њих. Ученици су радо учествовали у осмишљеним активностима и завршили су радионицу у позитивном и толерантном расположењу.

 

 Петак смо обележили присећањем на детињство. У холовима школе је трајала изложба фотографија на тему ''Моја породица и ја''. Разнолика насмејана лица, са члановима породице, мамила су свачије осмехе. У кабинету српског језика трајала је изложба играчака ''Добра играчка''. Наиме, ученици су доносили своје омиљене играчке из детињства и писали о њима поједине текстове.Придружили су нам се и ученици ОШ "9.мај" тако што су своје мисли о породици истакли на централном паноу у холу,а за њих је посебно била занимљива изложба играчака. Ову Дечију недељу смо завршили рецитовањем песама на тему породице. Ученици V и VI разреда су били задужени за то. На самом крају, наставници су одредили победнике, а нас је дочекао викенд.

Ученички парламент:)

 

olovcice

tabla-galerija

tabla-vesti

tabla-kalendar

Free business joomla templates